Parasieten bestrijden

De moederpoezen en kittens die bij onze gastgezinnen van Stichting Kittenparadijs verblijven worden meerdere malen ontwormd, ontvlooid en mocht het nodig zijn medisch verzorgd door de dierenartsen waar we mee samenwerken.

Het komt regelmatig voor dat de dierenambulance kittens en of moederpoezen komt brengen die door verschillende redenen zijn gevonden/gevangen. Helaas hebben ze ook vaak andere kriebelbeestjes bij zich zoals vlooien of teken.

We zetten ze altijd in quarantaine in een aparte kamer en behandelen ze tegen de parasieten. Soms zijn er echter al zoveel vlooien te vinden met een vlooienkam of tekens te zien dat we die vrijwel gelijk gaan bestrijden door te gaan wassen met een vlooien shampoo, en een teken tang in de aanslag en speciale handschoenen tegen het bijten en krabben.(we doen dit altijd met zijn tweeën)

De poezenbeestjes worden letterlijk leeggezogen door de vele parasieten en bloedarmoede ligt helaas snel op de loer. Symtomen van bloedarmoede kan je o.a herkennen aan de bleke slijmvliezen in de bek en bij de ogen.

 

 

Kittens en of moederpoezen die bij onze gastgezinnen verblijven worden altijd ontwormd volgens een ontwormings schema. We ontwormen kittens vanaf 3, 5, 7 en 9 weken en daarna elke maand tot ongeveer 6 maanden oud. Moederpoezen ontwormen we samen met haar kittens.

Ontwormings schema:

3 weken ---> Panacure pasta 3 dagen lang. Werkt tegen rondworm en spoelworm.

5 weken ---> Milbemax voor kittens halve tablet vanaf gewicht van 500 gram. Werkt tegen longworm, rondworm, zweepworm, hartworm, lintworm en haakworm.

7 weken ---> Milbemax voor kittens halve tablet vanaf een gewicht van 500 gram en vanaf 1 kg 1 tablet. Werkt tegen longworm, rondworm, zweepworm, hartworm, lintworm en haakworm.

9 weken ---> Stronghold pipet voor kittens. Werkt tegen vlooien, hartworm, spoelworm, oormijt en teken. 

Kittens komen binnen in onze kittenopvang Stichting Kittenparadijs met verschillende leeftijden, gewichten en achtergronden, maar we hanteren altijd ons bovenstaande ontwormings schema.